DOBRODOŠLI                                                                                                                  RASTLINE: TRAJNICE , LOKVANJI , VRTNICE , ALOJE VERE , ZELIŠČA ...              OBLETNICA ODPRTIH  VRAT        OBVESTILA      ODPRTA VRATA 2020

 

 

 

cvetoče jakobinje , bele wisterije , albicije, mušmule , bambus , različne sorte vrtnic , vodne in obvodne rastline

 

                                                                                                                                                                                                                         KRISTALNA VRTNICA 2015

                     

 PRI NAS LAHKO VIDITE  VRTNICE , LOKVANJE , BAMBUS , TRAJNICE IN OSTALO                                       KLIKNI NA SLIKICO IN SE BO VELIKA

 

                         

 

Moj vrt je ograjen z cipresami, ki mu nudijo zaščito pred vetrom, ki je pri nas zelo pogost. Na vrtu so zrastla že visoka drevesa in rododendroni, okrasne jablane in češnje, ter drugo okrasno grmičevje. Na trati, ki je je veliko, so razporejene gredice vrtnic, zvite potke vodijo k množicam različnih trajnic, host, azelej, klematisov k prijetnim kotičkom za počitek in sprostitev.V drugem delu vrta preseneti čudovit pogled na ribnik z nešteto cvetov lokvanja in obvodnih rastlin.

Vrt ponuja tudi veliko dobrot, kot so : ameriške borovnice, kosmulje, josta, cepljene robide,brajda( bela in rdeča jurka), žižula, kaki, jagode... pa tudi majhen zelenjavni vrt daje veliko domačega pridelka.

Najlepši dnevi v mojem vrtu pa so takrat, ko zacvetijo vrtnice ( okrog 270 rastlin) in med najlepšimi so vzpenjave vrtnice na zimskem vrtu, na vrtni uti in tiste, ki se vzpenjajo in olepšajo krošnje dreves s tisočerimi cvetovi.

                                                                                                    

 

 

15.06.2020

eXTReMe Tracker

 eXTReMe Tracker