Nazaj na začetek

BS2SX (primerjava velikosti)

    V mojih prvih projektih z mikrokontrolerji sem uporabil Basic Stamp1 proizvajalca Parallax. Nato sem nabavil zmogljivejši BS2SX. Bila je precej draga, vendar se je nabava izplačala, saj sem preizkusil marsikaj, kar sem našel na internetu in kar mi je padlo v glavo. Naredil sem si eksperimentalno ploščico na kateri je tudi oscilator z 555 za IR senzorje.
    Na internetnih straneh proizvajalca je brezplačen program za programiranje mikrokontrolerja, ki je v basicu imenovanem P-Basic in ima specifične ukaze, ki se jih da hitro naučiti. Na proizvajalčevih straneh je tudi dosti povezav naprej na primere uporabe mikrokontrolerja. Obstaja tudi L.O.S.A. (List of Stamp Aplications), kjer uporabniki opisujejo svoje primere uporabe vseh tipov Basic Stampa. Na vseh teh straneh sem našel dosti uporabnih primerov, ki sem jih nato preizkusil.

BS2SX na eksperimentalni pološči

    Ker mi je bil ta mikrokontroler predragocen in preveč zmogljiv za robote, ki sem jih tedaj delal, sem prešel na PIC16f84. Obenem pa sem si izdelal tudi "Homebrew Basic stamp".